Offers

Filet z piersi kurcząt świeży

Opis asortymentu
Element bez skóry, bez kości powstały poprzez oddzielenie od tuszki kurcząt całych lub połowy mięśni piersiowych
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
450g-700g

Filet z piersi kurcząt świeży

Polędwiczki z piersi kurcząt świeży

Opis asortymentu

Element bez skóry, bez kości powstały poprzez oddzielenie od tuszki kurcząt mięśni piersiowych i wydzielenie środkowych mięśni piersiowych
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
20g-30g

Ćwiartka z kurcząt

Opis asortymentu

Element ze skórą i kością powstały poprzez poprzeczne cięcie tylnej części kurczaka, t.j. podudzie, udo i część grzbietowa
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
350g-600g

Skrzydełka kurcząt świeże

Opis asortymentu

Element ze skórą i kością powstały po oddzieleniu od tuszki w stawie przy skrzydle, zawiera wszystkie kości kończyny i jej części wraz z lotką
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
100g-250g

Porcja rosołowa z kurcząt

Opis asortymentu

Element ze skórą i kością powstały po wyfiletowaniu tuszki oraz podłużnym cięciu przedniej części kurczaka, t.j. skóra, szyja i mostek
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
200g-250g

Skóra kurcząt świeża

Opis asortymentu

Element skóry powstały po oddzieleniu od tuszki w procesie filetowania, po zdjęciu z mięśnia piersiowego oraz z szyi
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna

Noga kurcząt świeża

Opis asortymentu

Element ze skórą i kością powstały po oddzieleniu od tuszki w stawie przy biodrze, zawiera wszystkie kości kończyny i jej części bez elementów kręgosłupa
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
200g-300g

Korpus z kurcząt

Opis asortymentu

Element ze skórą i kością powstały po odcięciu nóg oraz podłużnym odcięciu tylnej części kurczaka, t.j. skóra, kręgosłup, kuper
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
150g-250g

Udo kurcząt świeże

Opis asortymentu

Element ze skórą i kością powstały po oddzieleniu od tuszki w stawie przy biodrze, i odcięciu podudzia; zawiera jedną kość kończyny
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
150g-230g

Podudzie kurcząt świeże

Opis asortymentu

Element ze skórą i kością powstały po odcięciu od nogi uda; zawiera kość podudzia
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna
150g-230g

Podudzie kurcząt świeże

Udo kurcząt świeże bez kości

Opis asortymentu

Element ze skórą i bez kości powstały po oddzieleniu od tuszki w stawie przy biodrze, i odcięciu podudzia oraz usunięciu kości lub kości i skóry
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna

Mięso gulaszowe kurcząt

Opis asortymentu

Element bez kości powstały po szczegółowym odcięciu od porcji rosołowej pozostałości mięśnia piersiowego, pozostawionych po oddzieleniu od mostka fileta
Barwa jasnoróżowa, konsystencja ścisła, powierzchnia lekko wilgotna

Kurczak kukurydziany zagrodowy

Dostępny na zamówienie, na świeżo, bezpośrednio po uboju, w każdą środę.

Posiadamy w sprzedaży także tuszkę kurcząt w całości i podroby drobiowe:

Posiadamy w sprzedaży także elementy z indyka oraz tuszka z indyka.

Elementy z kaczek i gęsi:

Elementy z kaczek i gęsi: mrożone dostępne na bieżąco oraz świeże dostępne po wcześniejszym zamówieniu w każdą środę.

Elementy wieprzowe: schab, karkówka, łopatka, szynka, boczek, golonka, jelita, kości rosołowe itp.